Το Patras CodeCamp ξεκίνησε το 2016 ως σειρά μίνι σεμιναρίων για την κωδικοποίηση και τον προγραμματισμό, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού.
Πρόκειται για μια ετήσια πολυήμερη εκδήλωση που απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για την τεχνολογία και τον προγραμματισμό και περιλαμβάνει εισαγωγικά σεμινάρια προγραμματισμού και τεχνολογιών Ιστού που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως: Ανάπτυξη Ιστού, Ανάπτυξη Παιχνιδιών, Προγραμματισμός, STEM & Arduino, Τεχνολογία Blockchain, Μηχανική μάθηση.

22861566_1192194137547700_8864067016430225003_o

Το Patras Youth Infoday είναι ένα ετήσιο γεγονός που έχει δημιουργηθεί για να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις ευκαιρίες και τα προγράμματα κινητικότητας των νέων, μέσω παρουσιάσεων και προσωπικών εμπειριών από άτομα που συμμετείχαν σε αυτά τα προγράμματα. Πρόκειται για μια ημερίδα που μεταφέρει τις γνώσεις σχετικά με το θέμα αυτό και διοργανώνεται από τους εθελοντές της InterMediaKT.

Το “Soft Skills Academy” είναι ένα διεθνές πρόγραμμα της EESTEC που διοργανώνεται σε πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Είναι μια ευκαιρία για τους μαθητές να βελτιώσουν τις εγκάρσιες δεξιότητές τους κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και είναι δωρεάν. Η InterMediaKT είναι συνδιοργανωτής με την EESTEC LC Patras σε αυτές τις εκδηλώσεις και συμμετέχει με εκπαιδευμένους εκπαιδευτές στα εργαστήρια.

Soft Skills Academy 2018

Στις 12 και 13 Μαΐου, η ομάδα μας συνδιοργάνωσε και υποστήριξε ενεργά την Ακαδημία Soft Skills – EESTEC LC Patras, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ολοκαίνουργιο χώρο του POS Coworking Space.

Soft Skills Academy 2019

Στις 6 και 7 Απριλίου, η ομάδα συνδιοργάνωσε την Ακαδημία Soft Skills 2019 με την EESTEC LC Patras για δεύτερη συνεχή χρονιά.

d2c

Η InterMediaKT ξεκίνησε το dress2code: κωδικοποίηση εργαστηρίων από γυναίκες σε γυναίκες. Μια δραστηριότητα που διεξάγεται από εθελοντές, προσπαθεί να γεφυρώσει το ψηφιακό χάσμα των γυναικών στον τομέα της πληροφορικής και να προσφέρει ικανότητες προγραμματισμού για μια πολύ απαιτητική και πολλά υποσχόμενη αγορά εργασίας. Από τις γυναίκες στις γυναίκες είναι πραγματικά σημαντική έννοια για να δείξουμε στις γυναίκες ότι δεν είναι μόνες τους στην πορεία τους να ενταχθούν στον κλάδο της πληροφορικής.