Το Patras CodeCamp ξεκίνησε το 2016 ως σειρά μίνι σεμιναρίων για την κωδικοποίηση και τον προγραμματισμό, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού.
Πρόκειται για μια ετήσια πολυήμερη εκδήλωση που απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για την τεχνολογία και τον προγραμματισμό και περιλαμβάνει εισαγωγικά σεμινάρια προγραμματισμού και τεχνολογιών Ιστού που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως: Ανάπτυξη Ιστού, Ανάπτυξη Παιχνιδιών, Προγραμματισμός, STEM & Arduino, Τεχνολογία Blockchain, Μηχανική μάθηση.

22861566_1192194137547700_8864067016430225003_o

Το Patras Youth Infoday είναι ένα ετήσιο γεγονός που έχει δημιουργηθεί για να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις ευκαιρίες και τα προγράμματα κινητικότητας των νέων, μέσω παρουσιάσεων και προσωπικών εμπειριών από άτομα που συμμετείχαν σε αυτά τα προγράμματα. Πρόκειται για μια ημερίδα που μεταφέρει τις γνώσεις σχετικά με το θέμα αυτό και διοργανώνεται από τους εθελοντές της InterMediaKT.

Το Social Bus μεταφέρει ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ανοιχτό προς όλους όσους ενδιαφέρονται για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, ανεξαρτήτως σπουδών, φύλου και ηλικίας (αρκεί να είναι ενήλικες). Στόχος της δράσης είναι να στηρίξει ρεαλιστικά τα τοπικά οικοσυστήματα και να παρακινήσει τους συμμετέχοντες από την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις με κοινωνικό προσανατολισμό. Με άλλα λόγια το social bus μετατρέπεται σε Social Bus-iness.