Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Είσαι νέος 17-30 ετών; Είσαι δραστήριος; Έχεις θέληση κι είσαι έτοιμος να προσφέρεις στον κόσμο; Αυτό είναι λοιπόν το ESC! Ζητά την προσωπική σου δέσμευση, με υπηρεσία πλήρους απασχόλησης από 2 έως 12 μήνες σε κάποια χώρα εντός ή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι προσφέρει;
Ένα σχέδιο ESC μπορεί να συμπεριλαμβάνει από 1 έως 30 εθελοντές, που συνεισφέρουν στις καθημερινές δραστηριότητες των οργανώσεων. Σε ποιον τομέα; Ανάλογα τι σε ενδιαφέρει και σε ευχαριστεί, περιβάλλον, τέχνες και πολιτισμός, παιδιά, άτομα με αναπηρία, κοινωνική ένταξη, διαπολιτισμική μάθηση, πολιτικές για τη νεολαία και πολλά ακόμη.

Ναι πολλά ακόμη, διότι καλύπτει και:

  • Έξοδα μετακίνησης (με πιθανή συνεισφορά του εθελοντή)
  • Έξοδα διαμονής
  • Έξοδα διατροφής
  • Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
  • Μηνιαίο επίδομα εθελοντή
  • Γλωσσική υποστήριξη
  • Συμμετοχή σε σεμινάρια κατάρτισης και αξιολόγησης δραστηριότητας

Θέλεις να βλέπεις την εξέλιξή σου γραπτά; Με τη λήξη της εθελοντικής υπηρεσίας, παρέχεται το πιστοποιητικό Youthpass.

Εθελοντισμός και ομαδικές δράσεις

Σε ενδιαφέρει ο εθελοντισμός και οι ομαδικές δράσεις; Θα ήθελες και συ να προσφέρεις στις δραστηριότητες και στα έργα μας; Μέσα από αυτήν την σελίδα, μπορείς να ενημερωθείς και να συμβάλεις με τις γνώσεις σου και τις ικανότητές σου στις δράσεις μας.

Κοινωνική ευαισθητοποίηση & εθελοντισμός

Από την χαρτογράφηση προσβάσιμων σημείων για συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα, ως την ευαισθητοποίηση σχετικά με την διαδικτυακή ασφάλεια, την διάδοση της οικολογικής συνείδησης μέσω της δημιουργικής ανακύκλωσης και του οικοτουρισμού, της μιντιακής παιδείας (media literacy), την ανάπτυξη των soft skills και δεκάδες ακόμη θέματα που αφορούν την κοινωνία μας, η ομάδα μας είναι πάντα δραστήρια κι έτοιμη να συνδράμει με την ενέργεια και τους πόρους της. 

Και φυσικά είμαστε πάντα ανοιχτοί σε φρέσκιες ιδέες! Αναζητούμε άτομα με δύναμη και θέληση για εθελοντική συνεισφορά! 

Ψηφιακές δεξιότητες

CC

Από το 2016, η InterMediaKT θεσμοθέτησε το Patras Codecamp στα πλαίσια του EU Codeweek, όπου συμμετείχαν εκατοντάδες νέοι σε μια ευρεία γκάμα εισαγωγικών workshops, Web development έως και Machine learning. 

Επιπλέον, όντας ενεργό μέλος του Digital Skills and Jobs Coalition σε πανευρωπαϊκό επίπεδο κι έχοντας τρέξει το πρότζεκτ Junior Coding Academy και συμμετάσχει σε δράσεις όπως το CodeGirls και το DEVitαναζητούμε νέα άτομα που μπορούν να μας βοηθήσουν με τις γνώσεις τους και τις ικανότητες τους πάνω στην πληροφορική, ώστε να συνδράμουν ενεργά στις δράσεις μας για την εξάπλωση του ψηφιακού γραμματισμού!

Κοινωνική καινοτομία κι επιχειρηματικότητα

Ο οργανισμός μας είναι ενεργό μέλος του τοπικού οικοσυστήματος της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Συμμετέχοντας σε δράσεις όπως το Patras IQ, το Socialize your business, την Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας – ΚΑΛΟ, το Open Coffe Patras και πολλές ακόμη, αναζητούμε ενθουσιώδεις νέους ανθρώπους που να θέλουν να αναπτύξουν όχι μόνο την δική τους αίσθηση του επιχειρείν και των γύρω τους.  

ErasmusYouth και Νεολαία 

Η InterMediaKT έχει δώσει τη δυνατότητα σε δεκάδες νέους και νέες, να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγραμμάτων Erasmus+ στον Τομέα Νεολαίας, να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και να γνωρίσουν τους θεσμούς της. 

Σε διάστημα ενάμιση έτους, διοργανώσαμε τρεις ενημερωτικές ημερίδες με την συμμετοχή πάνω από  200 ανθρώπων. 

Επειδή όμως δεν επαναπαυόμαστε ποτέ, φιλοξενήσαμε δύο νέα άτομα  μέσω του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Εργασίας (EVS) και περιμένουμε άλλα δύο! Που και που επίσης, οργανώνουμε και μικρές «γιορτές κουλτούρας». 

Αναζητούμε άτομα με όρεξη κι όραμα, να μας βοηθήσουν στις διαπολιτισμικές μας συναλλαγές, εντός κι εκτός Ελλάδας!

Το χρονικό διάστημα για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων την τρέχουσα περίοδο για την συμμετοχή στην εθελοντική ομάδα της InterMediaKT, έχει λήξει.

Αν σε ενδιαφέρουν οι δράσεις μας, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο volunteer@intermediakt.org

Σε ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σου!