Κομοτηνή, Ελλάδα

Όντας κάτοχος βασικού πτυχίου στη Φυσική Αγωγή από το ΤΕΦΑΑ με Master Τολό - Aftermatch - 17.06.2017 1στην «Οργάνωση & Διοίκηση του Αθλητισμού» από το Springfield College, Μασαχουσέτης ο Δημήτρης Γαργαλιάνος απέκτησε Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών στις Διεθνείς Σχέσεις του Αθλητισμού από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής το 1996. Παράλληλα απέκτησε βασικό πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πάντειο Πανεπιστήμιο καθώς και Diploma στη Διαχείριση της Επικοινωνίας. Όντας πάντοτε δραστήριος, με ανοιχτούς ορίζοντες κι έτοιμος να αδράξει καινούριες ευκαιρίες, η εργασιακή του εμπειρία περιλαμβάνει πέντε χρόνια στο ΣΕΓΑΣ, ως τεχνικός σύμβουλος επιμόρφωσης και στατιστικής και δύο χρόνια στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ως σύμβουλος διεθνών σχέσεων.

Επιπλέον, είναι ιδρυτικό στέλεχος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού (ΕλλΕΔΑ), της οποίας υπήρξε πρόεδρος από το 1993 μέχρι το 1999. Επιπλέον, απέκτησε εμπειρία στην οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων παρακολουθώντας από κοντά τις διαδικασίες οργάνωσης των Αγώνων του Σίδνεϊ το 2000 ενώ εργάστηκε στην ΟΕΟΑ, ως σύμβουλος της Διεύθυνσης Επικοινωνίας και στην United States Olympic Committee ως Athens Liaison για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο βίος του τον οδήγησε στην έκδοση τριών βιβλίων «Αθλητισμός και εξωτερική πολιτική», 1998, «Αθλητικές εγκαταστάσεις», 2006; «Αθλητισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», 2008) και τον συντονισμό της έκδοση τριών ακόμη «Αθλητικό μάνατζμεντ», 1997; «Αθλητικό Μάνατζμεντ – Διεπιστημονική Προσέγγιση», 2002, και «Δομή και οργάνωση του Ελληνικού αθλητισμού», 2006.

Η ερευνητική του δράση είναι ευρεία με επιστημονικές εργασίες και άρθρα του, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, διδάσκοντας το αντικείμενο της Οργάνωσης & Διοίκησης του Αθλητισμού. Το ενδιαφέρον του για την διπλή καριέρα των αθλητών, μας οδήγησε στην εξαιρετική συνεργασία στα πλαίσια του προγράμματος “AFTERMATCH – Life Beyond Sport” κι όχι μόνο! 

 dgargali ( at ) phyed ( dot ) duth (dot) gr