Πάτρα, Ελλάδα

eleni_petousiΗ Ελένη έχει μεταπτυχιακό στην ειδικότητα ποιότητα τροφίμων. Κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το ενδιαφέρον της για την ποιότητα των τροφίμων ξεκίνησε όταν έκανε την πρακτική της στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Heineken Ελλάδα). Οι επιρροές που δέχθηκε την οδήγησαν στη συνέχεια στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Wageningen και το Κέντρο Ερευνών του στην Ολλανδία, όπου έκανε το διετές μεταπτυχιακό της στη Διοίκηση Ποιότητας Τροφίμων. Διηύθυνε την έρευνά της για λογαριασμό του HJ Heinz Κέντρου Καινοτομίας στο Nijmegen υπό τον τίτλο «Σχεδιάζοντας ένα σύστημα διασφάλισης ποιότητας για τη νέα διαδικασία σχεδιασμού των προϊόντων: Ο εντοπισμός των κρίσιμων σημείων σχεδιασμού”.

Πάντα όντας γυναίκα του αθλητισμού, συνδύασε τις σπουδές με την σωματική άσκηση. Στον ελεύθερο χρόνο της, εκπαιδευόταν στο taekwondo και έκανε φυσικές ασκήσεις. Η ενασχόλησή της με τον αθλητισμό ενίσχυσε το πάθος της για την ποιότητα τροφίμων και ενέπνευσε την πρωτοβουλία της να ενημερώνει τους καταναλωτές, όπως τις μητέρες που κάθε μέρα μεγαλώνουν ένα επίδοξο πρωταθλητή.

Δημιούργησε την Επιθεώρηση Τροφίμων για να προσθέσει αξία στις γνώσεις των σημερινών καταναλωτών, κάτι που την καθιστά πολύτιμο εξωτερικό συνεργάτη της InterMedi@KT με παρόμοιους στόχους και τον τρόπο σκέψης σχετικά με τη μεταφορά της γνώσης. Πιστεύει ότι τα τρόφιμα είναι ένα καύσιμο που το σώμα μας χρειάζεται για να παραμείνει υγιές και ισχυρό. Ένας υγιεινός τρόπος ζωής απαιτεί ένα συνδυασμό σωστής διατροφής και σωματικής άσκησης. Μέσα από την ιστοσελίδα της, επιθυμεί να προωθήσει και να αλλάξει ακόμη και τον τρόπο που οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται τα τρόφιμα. Η δημιουργία συνείδητων καταναλωτών είναι ο κύριος στόχος της και ελπίζει να ξεκινήσει μια αντίστοιχη τάση. Έχει χαρακτηριστεί ως κάποιος που αγαπά να εργάζεται με προγράμμα, οργάνωση, πειθαρχία και επικοινωνία. Έχει μάθει να εργάζονται σκληρά, να κάνει μεγάλα όνειρα, να θέτει στόχους, να σκέφτεται παγκόσμια, άλλα να δρα τοπικά!

eleni.petousi ( at ) gmail ( dot ) com
Eleni Petousi