Αθήνα, Ελλάδα

menelaos_cameraΟ Μενέλαος είναι  θεατρικός αυτοσχεδιαστής, εκπαιδευτής, φωτογράφος και δια βίου ταξιδιώτης. Κατά τη διάρκεια των 13 χρόνων που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, εγκαταστάθηκε στο Όστιν του Τέξας για τρία χρόνια, όπου καταπιάστηκε με την αυτοσχεδιαστική θεατρική κωμωδία. Εντυπωσιάστηκε από το πόσο παθιασμένη είναι αυτή η μορφή τέχνης είναι και τον τρόπο που διευρύνει τη φαντασία και κάνει τους ανθρώπους να γελούν σαν παιδιά για ώρες.

Ήταν το λογικό (αλλά εντελώς απρόσμενο) επόμενο βήμα να μετακινηθεί πίσω στην Ελλάδα και να ιδρύσει την ImproVIBE, το πρώτο και μοναδικό σχολείο θεατρικού αυτοσχεδιασμού στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα.

Πριν από πολλά χρόνια απέκτησε πτυχίο και μεταπτυχιακό σε έναν τομέα που απεχθάνεται, έχει εργαστεί από μεταφραστής για έναν μεγάλο διεθνή χρηματοοικονομικό όμιλο έως σούσι σεφ σε ένα σούπερ μάρκετ (έχοντας κάνει τα πάντα ενδιάμεσα), έχει ζήσει σε 5 διαφορετικές χώρες σε 4 ηπείρους και έχει καταλήξει στο νοσοκομείο αρκετές φορές.

Αυτόν τον καιρό διδάσκει αυτοσχεδιασμό στο σχολείο του, οργανώνει/παρουσιάζει/παίζει σε εκδηλώσεις αυτοσχεδιασμού όσο το δυνατόν συχνότερα και δίνει συνεντεύξεις που κανείς δεν κάνει τον κόπο να διαβάζει. Στον ελεύθερο χρόνο του, καθαρίζει το κιβώτιο απορριμάτων της γάτας του και το χάος του σκύλου του!

menelaos (at) improvibe (dot) gr
www.improvibe.gr
Menelaos Prokos 
twitter: @menelaosprokos