Για 8η συνεχή χρονιά, το Πρόγραμμα World of Difference του Ιδρύματος Vodafone δίνει την ευκαιρία σε νέους να εργαστούν για 6 μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους. Το Πρόγραμμα, φέτος, μεγάλωσε αυξάνοντας τις θέσεις απασχόλησης σε 15 από 10, για τις οποίες το Ίδρυμα Vodafone θα καλύψει μισθό και εργοδοτικές εισφορές.

Μετά από εκατοντάδες αιτήσεις συμμετοχών, το Ίδρυμα Vodafone μέσω του Προγράμματος World of Difference καλωσορίζει 15 νέους ανθρώπους που ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά στο οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, στην πρόσβαση στη γνώση και την εκπαίδευση, στη δημιουργία ίσων ευκαιριών για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και, τέλος, στην υγεία και την υπογεννητικότητα.

Η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone Ελλάδας, δήλωσε: «Ως Ίδρυμα Vodafone, εστιάζουμε τις δράσεις μας στην ενίσχυση της πρόσβασης στην υγεία και την εκπαίδευση, στην ενδυνάμωση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και στην αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών κρίσεων. Κάθε χρόνο, μέσα από το Πρόγραμμα World of Difference, μπορούμε και υποστηρίζουμε δράσεις σε όλους αυτούς τους τομείς, με τους νικητές να φέρνουν την αλλαγή σε ένα μεγάλο εύρος κοινωνικών ομάδων, ενώ ταυτόχρονα να συμβάλουν με το έργο τους στη βιωσιμότητα των ίδιων των οργανισμών. Καλωσορίζουμε τους 15 νέους του 8ου Κύκλου του Προγράμματος World of Difference, οι οποίοι θα προσφέρουν με τις ιδέες, τις γνώσεις και το όραμά τους στο κοινό καλό».

Link: http://www.vodafone.gr/portal/world-difference-2018

Οι 15 νέοι που “ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά” τους επόμενους 6 μήνες είναι:

Έφη Δασκαλοπούλου

World of Difference - Νικητές 2018Η Έφη Δασκαλοπούλου εργάζεται στον Κόμβο Διαδραστικής Μεταφοράς Γνώσης – InterMediaKT ως Υπεύθυνης Προϊόντος. Βασικός στόχος του έργου της είναι η δημιουργία δωρεάν smartphone application για τη στήριξη ατόμων με κινητική αναπηρία. Ένα εργαλείο που ουσιαστικά θα αποτελεί μια ηλεκτρονική πυξίδα, η οποία δείχνει ποια διαδρομή εντός πόλης διαθέτει πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία με γνώμονα παράλληλα τις κριτικές και γνώμες των χρηστών. Μια εφαρμογή μέσα από την οποία μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα θα αποκτήσει πρόσβαση σε καθημερινές έννοιες, όπως η μετακίνηση, τα ταξίδια, η ψυχαγωγία, με λίγα μόνο κλικ!

Θοδωρής Τσάτσος

World of Difference - Νικητές 2018Ο Θοδωρής Τσάτσος θα εργαστεί ως Συντονιστής Έργου στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διαβάζω για τους άλλους», για την καθολική και ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και τη λογοτεχνία για όλους. Μέσω του Προγράμματος World of Diffrence, θα αναλάβει τη δημιουργία του πρώτου στούντιο ηχογράφησης με σκοπό τη μεγιστοποίηση της παραγωγής ακουστικών βιβλίων για τα άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ένα τυπωμένο κείμενο σε έντυπη μορφή, λόγω αναπηρίας.

Στράτος Τσιρώνης

World of Difference - Νικητές 2018Ο Στράτος Τσιρώνης εργάζεται στο Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες, Ο Σωτήρ ως Εκπαιδευτής Πληροφορικής. Στόχος του έργου του είναι η εκμάθηση πληροφορικής στα παιδιά και ενήλικες που αποτελούν μέλη του Κέντρου με αναπηρία. Κύριο μέλημα του είναι η δράση του να ανοίξει νέες πόρτες στη φαντασία, την επικοινωνία, την ενημέρωση, την εύρεση θέσεων εργασίας, τη δημιουργία και διατήρηση ανθρώπινων σχέσεων των επωφελούμενων του Κέντρου. Τα οφέλη της τεχνολογίας να έχουν αποδέκτες όλους τους ανθρώπους, ακόμη και τα άτομα ΑΜΕΑ!

Γιάννης Μπρούζος

World of Difference - Νικητές 2018Ο Γιάννης Μπρούζος εργάζεται στην Challedu-ΑΜΚΕ, έχοντας αναλάβει τη θέση του Υπεύθυνου έργων-προγραμμάτων επιστήμης. Ως συνιδρυτής του οργανισμού φιλοδοξεί να διευρύνει το έργο του μέσα από τη δημιουργία, επιμέλεια και υλοποίηση νέων προγραμμάτων εκπαιδευτικού παιχνιδιού γύρω από τη Χημεία, την Άλγεβρα, τη Γεωμετρία και την Αλγοριθμική σκέψη – τεχνολογία υπολογιστών για τα επωφελούμενα παιδιά του οργανισμού που ανήκουν σε ευάλωτες ή περιθωριοποιημένες ομάδες, όπως τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, άνθρωποι με αναπηρία, με διαφορετική προέλευση ή κοινωνικές δυσκολίες. Μέσα από παιγνιώδεις εκπαιδευτικές μεθόδους, αίρονται οι τοίχοι της γνώσης και ευάλωτες, περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες αποκτούν ισότιμη πρόσβαση στην επιστήμη!

Βούλα Χρυσανθακοπούλου

World of Difference - Νικητές 2018Η Βούλα Χρυσανθακοπούλου εργάζεται στην The Tipping Point ως Operations Coordinator. Συγκεκριμένα μέσα από το έργο της φιλοδοξεί να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε μαθητή που ενδεχομένως βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας, να έρθει σε επαφή μέσω live video, με 1.000 ανθρώπους – πρότυπα (μέντορες) από όλον τον κόσμο, οι οποίοι μοιράζονται τις γνώσεις και την εμπειρία τους και μπορούν να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις του. Οι νέες τεχνολογίες διευρύνουν τη «σύνδεση» μαθητών με τα πρότυπα τους από όλον τον κόσμο, λειτουργώντας ως μοχλός προσωπικής και ακαδημαϊκής ανάπτυξης!

Ντέηβιντ Σαλτιέλ

World of Difference - Νικητές 2018Ο Ντέηβιντ Σαλτιέλ εντάχθηκε στον οργανισμό Athens Makerspace ως Συντονιστής Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων. Το έργο του εστιάζει στις τεχνολογίες ψηφιακής κατασκευής και εκπαιδευτικών εργαστηρίων, ενώ έχει ως στόχο την εκμάθηση μέσω της πράξης με τη νοοτροπία DIY (Do It Yourself) και DIT (Do It Together). Ο ίδιος πιστεύει και φιλοδοξεί να μεταδώσει το κίνημα “maker movement” που περικλείεται γύρω από τη φιλοσοφία «δημιουργώ με τα χέρια μου». Κοινωνική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων με κεντρικό άξονα την κουλτούρα “maker movement” – «δημιουργώ με τα χέρια μου»!

Έρρικα Χριστοδούλου

World of Difference - Νικητές 2018Η Έρρικα Χριστοδούλου εργάζεται στο B.I.C. Of Crete, Agricultural Business & Innovation Center of Crete (Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Κρήτης), έχοντας αναλάβει την υλοποίηση ερευνών, οργάνωση εκδηλώσεων, συμμετοχή στο σχεδιασμό έργου. Στόχος του έργου της είναι η μελέτη και ο σχεδιασμός μιας ηλεκτρονικής διαδραστικής πλατφόρμας, που θα χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή, ανταλλαγή και διαχείριση πληροφοριών που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγική διαδικασία και δραστηριότητα στο Νομό Λασιθίου, με προοπτική επέκτασης σε όλη την Κρήτη. Η εφαρμογή θα αξιοποιεί τη χρήση καινοτόμων συστημάτων Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας και δομών Internet of Things για την υλοποίηση πλάνου έξυπνης Γεωργίας. Η άλλη εικόνα της γεωργίας με την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών για αύξηση του ποσοστού ενασχόλησης με το σημαντικό αυτό για την οικονομία μας κλάδο!

Βάλια Πατατανέ

World of Difference - Νικητές 2018Η Βάλια Πατατανέ εργάζεται στην Ανεξάρτητη Κοινωφελής Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Νοσηλεία» ως Ψυχολόγος. Το έργο της στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που εξυπηρετούνται από τα προγράμματα του οργανισμού και των οικογενειών τους, στην ενδυνάμωση των μελών της Ομάδας στήριξης μοναχικού ασθενή και στην ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σε θέματα υγείας. Σεβασμός στον άνθρωπο, αλληλεγγύη, φιλανθρωπία, ομαδικότητα, ακεραιότητα!

Παύλος Σύμεντης

World of Difference - Νικητές 2018Ο Παύλος Σύμεντης εργάζεται στη Unique Minds ως Οικονομικός Διαχειριστής, ενώ αποτελεί και ιδρυτικό μέλος του οργανισμού. Το έργο του εστιάζει στο σχεδιασμό και τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με εταιρείες για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του οργανισμού, ο οποίος γεφυρώνει το χάσμα σχολείου και πανεπιστημίου. Μέσω διαδραστικών workshops αλλά και άμεσης επικοινωνίας μαθητών και φοιτητών ο οργανισμός φιλοδοξεί να μειώσει το ποσοστό των μαθητών που δεν είναι βέβαιοι για την επιλογή των σπουδών τους. Συνέργεια με σκοπό το επιθυμητό ακαδημαϊκό μέλλον κάθε μαθητή!

Ελένη Προβοπούλου

World of Difference - Νικητές 2018Η Ελένη Προβοπούλου εργάζεται στην Ethelon ΑμΚΕ ως Υπεύθυνη ανάπτυξης δικτύου εθελοντών & Κοινωνικών Δράσεων στη Θεσσαλονίκη. Στόχος του έργου της είναι η σύνδεση, ανάπτυξη και κινητοποίηση εθελοντών και οργανισμών στην περιοχής της Β. Ελλάδος. Φιλοδοξεί μέσα από τη διοργάνωση κοινωνικών δράσεων αλληλεγγύης να επιτύχει τη σωστή ενημέρωση μικρών και μεγάλων, προκειμένου να γνωρίσουν την έννοια του εθελοντισμού υιοθετώντας την ως προτεραιότητα τους. Υγιής και μακροχρόνια συνεργασία αλληλεγγύης μεταξύ ατόμων – κοινωνίας!

Πηνελόπη Καλλιοντζή

World of Difference - Νικητές 2018Η Πηνελόπη Καλλιοντζή εργάζεται στη Humane Social Enterprise στη θέση της Project Manager. Το έργο της έχει ως στόχο την ανάπτυξη και προώθηση των νέων προϊόντων “Reaction – Empowering Life’’. Τα φετινά προϊόντα ονομάζονται “Breath Unlimited’’ και είναι ρούχα και αξεσουάρ, τα έσοδα των οποίων είναι αφιερωμένα στην ενδυνάμωση της ανάσας των ασθενών με κυστική ίνωση. Πρόκληση θετικών συναισθημάτων για οποιαδήποτε πάθηση με άμεση κοινωνική αντίδραση για τη στήριξη τους!

Adekunmbi Serifat Aderemi

World of Difference - Νικητές 2018Η Adekunmbi Aderemi εργάζεται στον οργανισμό Melissa Network ως εκπαιδευτικός. Το έργο της έχει ως στόχο την εκπαίδευση αλλά και δημιουργική απασχόληση παιδιών μεταναστών και προσφύγων. Κύριο μέλημα της δράσης της είναι τα παιδιά αυτά που βρίσκονται σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον όσον αφορά τον πολιτισμό, τη θρησκεία, τη γλώσσα να έχουν όσο το δυνατόν πιο ομαλή κοινωνική ένταξη. Όταν τα παιδιά έχουν τα σωστά πρότυπα να τα οδηγούν, θα εξελιχθούν στο καλύτερο μέλλον που όλοι ελπίζουμε!

Φίλιππος Παγάνης

World of Difference - Νικητές 2018Ο Φίλιππος Παγάνης εργάζεται στην οργάνωση Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας έχοντας αναλάβει τη θέση του Υπεύθυνου Υποστήριξης Τρανς Νέων. Στόχος του είναι η ενδυνάμωση και υποστήριξη τρανς ατόμων, παρέχοντας τους υποστήριξη και βασικές πληροφορίες για απαραίτητες διαδικασίες που σχετίζονται με την ταυτότητας φύλου τους, όπως η αλλαγή των επίσημων εγγράφων και η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για ζητήματα ιατρικής φυλομετάβασης. Μια νέα κοινωνική στάση με σεβασμό απέναντι στις ανάγκες όλων!

Χρήστος Μακρυνιώτης

World of Difference - Νικητές 2018Ο Χρήστος Μακρυνιώτης εργάζεται στον οργανισμό Άρσις – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στη θέση του Πολιτικού Επιστήμονα – Εμψυχωτή στις δομές της Αθήνας. Βασικός στόχος του έργου που θα αναλάβει είναι η ομαλή, λειτουργική και εποικοδομητική επανένταξη των αποφυλακισμένων ατόμων στην κοινωνία. Επιπλέον, στην ορθότερη προετοιμασία υποψηφίων ή ήδη αποφυλακισμένων ατόμων για επανένταξη θα συνδράμει και η σύνταξη ενός οδηγού για αποφυλακισμένους με τα σωστότερα και πιο πρόσφατα στοιχεία Δημοσίων Υπηρεσιών, ΜΚΟ, Χώρων Στέγασης, Χώρων Δωρεάν Σίτισης, έκδοσης απαραίτητων δημοσίων εγγράφων, επιχειρήσεων που απασχολούν αποφυλακισμένους, ενημέρωσης περί των δικαιωμάτων τους, θέματα νομικής υποστήριξης που θα πραγματοποιήσει. Περισσότερος «χώρος» και ευρεία κοινωνική αποδοχή για ομαλή και λειτουργική επανένταξη!

Γεωργία Βλάχου

World of Difference - Νικητές 2018Η Γεωργία Βλάχου εργάζεται στη HOPEgenesis έχοντας αναλάβει τη θέση της Supervisor της ομάδας χρηματοδότησης. Το έργο της στοχεύει στην εύρεση χρηματοδότησης των προγραμμάτων του οργανισμού, βάσει του ετήσιου πλάνου της HOPEgenesis εστιάζοντας στην προσέγγιση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων αλλά και μέσα από crowdfunding καμπάνιες. Ευαισθητοποίηση ακόμα περισσότερου κόσμου για τη μητρότητα και την υπογεννητικότητα, η οποία είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας και όχι προνόμιο!

Δες το video

Hellenic Responsible Business Awards 2019

Απόσπασμα από την βράβευση της ομάδας μας στα Hellenic Responsible Business Awards 2019, από τη συμμετοχή της Έφη Δασκαλοπούλου στα πλαίσια του Προγράμματος Vodafone World of Difference, όπου απέσπασε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία “Τεχνολογία για το κοινό καλό: Prosvasis app / Ίδρυμα Vodafone & InterMediaΚT”
Μια εξαιρετική εμπειρία με τη σούπερ ομάδα του Ιδρύματος Vodafone! Μια ιδέα και μια δράση που αποτελεί μετουσίωση της φιλοσοφίας μας, της Μεταφοράς Γνώσης μέσω Ψηφιακών Εργαλείων!
Τους ευχαριστούμε όλους για όλα, στέλνουμε θερμά συγχαρητήρια σε όλο το team και ευχόμαστε ΠΑΝΤΑ επιτυχίες!

Οι οργανισμοί που συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα World of Difference του Ιδρύματος Vodafone μας μιλούν για τη σημαντική στήριξη των δράσεων τους και το ρόλο του προγράμματος στην ανάπτυξή τους. Ανάμεσά τους και η InterMediaKT, την οποία εκπροσωπεί ο συνιδρυτής και Πρόεδρος, Γρηγόρης Αρχιμανδρίτης.

Οι Οργανισμοί: